2021

Dorry van Haersolte, Ellie Hahn, Guus Röell - Fine Arts & Antiques

Dorry van Haersolte, Ellie Hahn,
Guus Röell - Fine Arts & Antiques

werken op papier en hout, beelden, antiek & exotica
30 september t/m 30 oktober 2021
do. t/m zo. 13 - 17 uur

Hoe goed hedendaagse kunst met antiek kan worden gecombineerd, is te zien op de tentoonstelling die Galerie Quintessens voor dit najaar op het programma heeft staan. De galerie presenteert dan actueel werk van Dorry van Haersolte en Ellie Hahn, en objecten van antiquair Guus Röell.

Dorry van Haersolte maakt naast beelden van brons, gietijzer, hout en steen ook werk op zwaar, handgeschept papier. Haar inkttekeningen gaan over de onbereikbaarheid van de horizon en het landschap als spiegel van de menselijke geest.

In dezelfde ruimte worden de abstracte, tweedimensionale werken van Van Haersolte  gecombineerd met figuratieve beelden in brons en steen van Ellie Hahn. Dit oeuvre bestaat voor een groot deel uit vrouwenfiguren. Kenmerkend is de monumentale benadering van de menselijke gestalte. Ellie Hahn is een van de weinige vrouwelijke kunstenaars die werkt met natuursteen. Ze houdt van de lichamelijke uitdaging waarvoor het materiaal haar stelt. In 1977 ontving zij de prestigieuze gouden Prix de Rome.

Guus Röell is al ruim 35 jaar actief als zelfstandig antiquair. Zijn specialisme betreft antiek en exotica afkomstig uit de wereldwijde handelsposten van o.a. de VOC en WIC, objecten uit de tijd van de eerste Europese ontdekkingsreizen tot voorwerpen uit de late 19de eeuw, de decennia van avontuurlijke expedities en frequente reizen over de oceanen.

 

 

Lees meer...

2020

Beeldhouwsters van de Maliebaan

Expositie 'Beeldhouwsters van de Maliebaan'

9 februari t/m 20 maart 2020

Tien Nederlandse kunstenaressen

Galerie Quintessens in Utrecht toont van 9 februari t/m 20 maart 2020 beelden en tekeningen van tien vrouwelijke beeldhouwers. Deze kunstenaressen maakten allen in opdracht van de gemeente Utrecht een beeld voor de Utrechtse Maliebaan.

In de galerie is werk te zien van Fioen Blaisse, Willy Blees, Helen Frik, Lotti van der Gaag, Luut de Gelder, Ellie Hahn, Maja van Hall, Pearl Perlmutter, Judith Pfaeltzer en Eja Siepman van den Berg.

Ook wordt een selectie tekeningen getoond van Charlotte van Pallandt.

Lees meer...

2019

Belcanto

Expositie RAVAGE 'Belcanto'

3 november t/m 13 december 2019

Schilderijen en tekeningen

Na een ruim veertigjarige carrière presenteerde Museum Arnhem in 2017 een grote overzichtstentoonstelling van RAVAGE. Het kunstenaarsduo RAVAGE en Arnhem onderhouden al decennialang nauwe banden. De jonge studenten Clemens Rameckers en Arnold Van Geuns ontmoetten elkaar begin jaren zeventig op de Arnhemse kunstacademie (tegenwoordig ArtEZ).

Lees meer...

2017

RAVAGE: EIGENZINNIG

RAVAGE: EIGENZINNIG (30 nov. - 30 dec. 2017)

Na de succesvolle overzichtstentoonstelling ‘RAVAGE. Spelenderwijs / mode, kunst, design’ in Museum Arnhem organiseert Galerie Quintessens opnieuw een expositie van recent werk van het kunstenaarsduo Clemens Rameckers en Arnold van Geuns. Vanaf 30 november tot 30 december worden in Utrecht schilderijen, tekeningen en beelden getoond, deels werken die te zien waren op het overzicht in Arnhem en deels nieuw werk, speciaal gemaakt door Ravage voor de expositie ‘RAVAGE: EIGENZINNIG’ in Galerie Quintessens.

Lees meer...

2015

2014

2013

Contactgegevens

Nieuwegracht 53
3512 LE Utrecht

+31 (0) 651453501

info@galeriequintessens.nl

openingstijden: woe. t/m zat. 12-17 uur